Επισκεφτείτε το φόρουμ αν έχετε μια γλωσσική απορία!

Πρότυπο:ξεν

Από Ελληνικό Λεξικό
Λίγο βαστάει ο θυμός όσων αγαπούν πραγματικά.
Μένανδρος
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χρήση

Το πρότυπο {{ξεν}} επιτρέπει τη δημιουργία συνδέσμου προς τη μετάφραση μιας λέξης σε μιαν άλλη γλώσσα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν σύνδεσμο προς την αγγλική λέξη table στο τέλος της λέξης τραπέζι. Μετά τον ορισμό, θα προσθέσουμε :

* {{en}} : {{ξεν|en|table}}

Αυτό θα εμφανίσει :

Παρατηρούμε ότι δημιουργούνται δύο σύνδεσμοι. Ο πρώτος προς το ελληνικό βικιλεξικό (ας υπενθυμίσουμε ότι εάν η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η ελληνική, πρόκειται βέβαια για ένα πολύγλωσσο λεξικό). Ο δεύτερος σύνδεσμος κατευθύνει προς την ίδια λέξη, αυτή τη φορά όμως του ξένου (αγγλικού) βικιλεξικού (διότι είναι συχνά χρήσιμο να διαβάζουμε τον ορισμό της λέξης στην αρχική της γλώσσα, για περισσότερα παραδείγματα, κοκ.).

Monobook

Εάν θέλετε, μπορείτε να αποκρύψετε τον δεύτερο σύνδεσμο προσθέτοντας μερικές γραμμές στο δικό σας monobook, ή ακόμα να αντικαταστήσετε τον κώδικα με έναν αστερίσκο:

/* Απόκρυψη του κωδικού του ξένου βικιλεξικού */
.trad-sup-bleu { display:none; !important }

/* Αντικατάσταση του κώδικα με έναν αστερίσκο */
.trad-sup-bleu .trad-sup-code { display:none; !important }
.trad-sup-bleu .trad-sup-etoile { display:inline; !important }

Κείμενο αντικατάστασης

Σκοπός αυτού του προτύπου είναι η δημιουργία συνδέσμου και ένας «καθαρός» κατάλογος μεταφράσεων γράφοντας λιγότερο κώδικα. Αντικαθιστά απόλυτα το :

[[table]] [[:en:table| <small><sup>(en)</sup></small>]]

Προσοχή

Αυτό το πρότυπο είναι αρκετά ευαίσθητο και χρησιμοποιείται πάρα πολύ. Παρακαλούμε μήν το αλλάζετε προτού το συζητήσετε (στη σελίδα συζήτησής του).